Je luistert naar

Titel

Artiest


DJ worden – wat heb je nodig?

Geschreven door op 10/08/2019

Een 1224-dj hoeft niet enorm te investeren!

Stel, je wilt 1224-dj worden. Wat heb je dan nodig aan apparatuur?

Met twee computers, een mengpaneel , een koptelefoon en een microfoon, ben je er al!

Op de ene computer staat je muziek en het (gratis) programma Virtual DJ – een ander muziekprogramma kan natuurlijk ook. Op de andere computer komt software om jouw programma naar onze streamserver te sturen – daar helpen we je mee. De computers hoeven niet hagelnieuw te zijn. Een i5-processor en 4 GB geheugen is prima, dus een computer van een jaar of vijf kun je als DJ nog goed gebruiken.

Het mengpaneel mag ook eenvoudig zijn. Je ziet op marktwebsites allerlei mengpaneeltjes voor weinig geld. Als je meer muziekbronnen gebruikt, zoals een cdspeler, een pick-up, of misschien nog een computer, dan is kunnen “voorluisteren” op je mengpaneel wel erg handig.

Zonder koptelefoon gaat het radio-maken niet; ons internet- en radiosignaal loopt wat achter op het geluid in je eigen studio – daar luister je alleen naar om te controleren hoe alles klinkt.

Het setje op de foto is uitgebreid met een (gratis) jingle-app op een oude iPad3. Jingles kun je natuurlijk ook met Virtual DJ afspelen.

Natuurlijk kan het mooier. Je kunt wat echo op je spraak zetten, of dat wat anders laten klinken met een voiceprocessor. Je kunt met een midi-console en externe geluidskaarten gaan werken, met grote schijven vol muziek, met geavanceerde DJ-programma’s… Maar dat kan later ook nog, als je hebt ontdekt hoe leuk radio-maken is!


Reacties van luisteraars
  1. jilles tempelaar   On   03/07/2020 at 11:44

    Reactie*goede morgen luister altijd mee op de zaterdag ochtend bij dj ruud studio b , ik wil zelf ook weer draaien en vroeg me af of dat bij jullie ook nog kan , heb een mengpaneel en 2 pc compleet komen er nog aan en microfoon en koptelefoon , toppie zender 1224 en wat fijn dat er ook op de am geluisterd kan worden , ik hoor graag van u , oud dj de reus van gelderland arnhem

Laat een reactie achter

Je email adres zal niet op de website te zien zijn.Velden met * zijn verplicht


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Lees meer

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers liken dit: