Je luistert naar

Titel

Artiest


Antennewerkzaamheden (8-11-19)

Geschreven door op 11/07/2019

Zaterdag 8 november worden werkzaamheden aan de zendantenne van Radio1224 uitgevoerd. Het station zal daarvoor op de middengolf de uitzendingen moeten onderbreken. Via internet blijft Radio1224 gewoon te beluisteren. Het is nog niet duidelijk wanneer zaterdag de klus geklaard is.

De reden voor het werk is de wens het bereik van de zender nog een stukje uit te breiden. Dat kan door meer vermogen naar de huidige antenne te sturen, maar helaas mag dat niet. Radio1224 is een legaal radiostation dat zich aan de wettelijke eisen houden moet. Aanzienlijk verhogen van de zendmast vergroot het bereik ook, maar ook dat mag niet. De masthoogte blijft op 22 meter en de top van de op de mast aangebrachte antenne tikt de 33 meter aan.

Wat verandert is een technische aanpassing qua voeding van de antenne. Voor de techneuten: we gaan van topvoeding naar voeden vanaf de grond.


Reacties van luisteraars

Laat een reactie achter

Je email adres zal niet op de website te zien zijn.Velden met * zijn verplicht


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Lees meer

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers liken dit: