Je luistert naar

Titel

Artiest


Bart Bonzo / Dj


Bart Bonzo programma's


Stel jezelf ‘s voor aan de luisteraars
Op 1224 gebruik ik mijn echte voornaam: Bart. “Bonzo” is de naam waaronder ik meer dan 40 jaar geleden als middengolf- en fm-piraat draaide.
Ik ben nog een paar jaar ambtenaar en dan hoop ik nog lang van veel vrije tijd te kunnen genieten. Bijvoorbeeld voor de radiohobby, of voor het prutsen aan motoren, auto’s en ander gerij.
Ik heb een LAT-relatie met Wil, hou van dieren (en wil ze niet op mijn bord).

Wat betekent muziek voor je en van welke muziek hou je?
Een leven zonder muziek kan ik me niet voorstellen. Als turfje zat ik al met mijn hoofd tegen de radio om niks te missen. Het piratengenre vind ik leuk; simpele melodie en ritme, woorden die je verstaat.
Gouwe ouwe uit de 60-er en 70-er jaren is ook mijn ding. Ik heb ook een tijdje een discotheek gehad.

Hoe ben je ooit begonnen als DJ en bij 1224 terecht gekomen?
Toen ik hoorde dat er zendvergunningen werden uitgegeven probeerde ik zelf een licentie te krijgen. Maar bij mijn huis mag geen antennemast en ik schrok van de kosten. Toen keek ik wie in de omgeving aan de gang ging en of de muzieksmaak bij me paste – radio1224 dus! Via de site meldde ik me in januari 2018 aan en de rest is geschiedenis.

Welke doelgroep wil je bereiken als DJ?
Luisteraars die houden van Nederlandse en Duitse piratenhits, omdat we dit niet veel meer horen op de radio. Ook leuk is dat mijn familie en kennissen luisteren – hun muzieksmaak is soms wat anders dan de mijne, maar ze luisteren toch.

Draai je muziek vanaf vinyl, mp3 of cd’s?
Ik heb heel veel vinyl uit mijn vroegere radio- en discotheektijd, maar ik draai bijna altijd met computers. Dat is veel makkelijker scherpstellen, je kunt eenvoudig op verschillende plekken voorluisteren, zien hoe het volume zich ontwikkelt enzovoorts. Veel van mijn oude singles kraken ook nogal – met mp3 kun je dat wegfilteren (of dat is al gedaan).

Hoe vind je het om vanuit je eigen thuis studio uit te zenden?
Ik woon klein en moet steeds als ik ga draaien een soort studio in elkaar zetten. Dat is wat gedoe.
Fijn is het dat ik lekker mijn koffie in de buurt heb en ‘s avonds een biertje kan drinken om de stem te smeren. Er is via de Whatsapp-groep veel contact tussen de dj’s.

Zet je van te voren een lijst met muziek klaar voor je uitzending?
In de loop van een week ontstaat er een draaimapje met pakweg 20 nummers die ik wil laten horen. De rest komt tijdens de uitzending al associërend van mezelf of de luisteraars in de vorm van verzoekjes.WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com