Je luistert naar

Titel

Artiest


Lady Engelien / Dj


Lady Engelien programma's

Lady Engelien, stel jezelf ’s voor aan de luisteraars….
De naam die ik mee kreeg tijdens mijn geboorte is Engelien. Ik ben geboren op 18 juli 1964 te Deventer.
Ik ben een moeder van 2 zonen waarvan 1 nog thuis woont.
Omdat ik allergisch ben voor varkensvlees eet ik rundvlees- en kipproducten, meestal bereid in de wok. Mijn weekmenu: Pasta’s, pizza, gebakken aardappelen en twee tot driemaal per week gekookte aardappelen met verse groente.

Wat betekent muziek voor je, en van welke muziek hou je?
In muziek kan ik mijn emoties kwijt en muziek is erg rustgevend.
Mijn voorkeur gaat uit naar vlotte Nederlandstalige piratenmuziek.
Daarnaast vind ik de trucksongs, polka’s, instrumentaal, country, Duitse, Engelse, Franse, Italiaanse en Spaanse nummers wel mooi.

Hoe ben je ooit begonnen als DJ en bij 1224 terecht gekomen?
Ik kom uit een muzikale familie. Mijn beide ouders speelden accordeon en mijn vader heeft zowel een trekkast als Franse musette accordeon en hij speelde mondharmonica. Ben ook een piratendochter. Mijn pa was dj en ik lag altijd in zijn bed mee te luisteren. Als hij uit de vaste wandkast kwam zei hij: Drommelse deerne, je had in bed moeten liggen, laat je moeder het niet merken! Mijn antwoord was: “Pa het is mooie muziek”. Mijn pa is door omstandigheden gestopt. Het is altijd bij mij blijven kriebelen. Weet zo het jaartal niet meer wanneer ik begonnen ben als inval DJ.
Bij radio 1224 ben ik terecht gekomen via Ome Joop Ruitenbeek. We draaiden eerst beiden bij een ander station. Ome Joop begon voor zichzelf en heeft mij gevraagd of ik DJ wilde worden bij hem. September 2018, als ik me niet vergis, begon ik bij radio 1224 met heel veel plezier.

Welke doelgroep wil je bereiken als DJ?
Luisteraars die houden van de Nederlandstalige piratenhits, omdat we dit niet veel meer horen op de radio. Uiteraard wil ik ook wel ’s een uitstapje maken naar buitenlandstalige nummers. Dit hoort bij het DJ zijn.

Draai je muziek vanaf vinyl, mp3 of cd’s?
Mijn voorkeur gaat uit naar vinyl – ik heb 1 draaitafel. Meestal draai ik vinyl, mp3 of cd en daarna weer vinyl.

Hoe vind je het om vanuit je eigen thuis studio uit te zenden?
Ideaal, omdat je kunt uitzenden wanneer je tijd hebt, ook buiten de vaste ochtend/middag of avond die je uitzendt.
Je hoeft niet door weer en wind naar een radiostation te rijden, om vervolgens je muziek ten gehore te brengen.

Zet je van te voren een lijst met muziek klaar voor je uitzending?
Ja, ik zoek de muziek uit die ik wil gaan draaien. Leuke is het onverwachte van een verzoekje aangevraagd door een luisteraar. Dan kijk ik eerst of ik hem op vinyl heb en anders kijk ik of het nummer op mp3 heb. Als ik het echt niet in de collectie heb zoek ik bij Youtube het gevraagde nummer op.WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com