Je luistert naar

Titel

Artiest


Wout de Wit / Dj

Vertel ’s wat over jezelf…
Ik ben Wout (de Wit), geboren in gemeente Rhenen. In Veenendaal ben ik opgegroeid, maar ik woon nu zo’n 14 jaar in Ede. Ik ben gescheiden en woon alleen; ik heb 2 zoons.
Mijn favoriete vakantieland is m’n eigen land – Zeeland altijd mooi!
En één van mijn favoriete maaltijden is aardappelschijfjes met schnitsel, mmmmmm!

Hoe vul je je dagen naast dat je 1224-dj bent?
Ik ben vrachtwagenchauffeur en rij verpakkingsmaterialen voor een bedrijf in Veenendaal.
Mijn andere hobby naast radio-maken is toch auto’s. Niet altijd omdat het moet, maar ik koop met regelmaat een andere auto. Intussen ben ik de tel kwijt, hahahaha! 

Welke doelgroep wil je bereiken als DJ? Wat doe je beslist niet?
Ik wil eigenlijk dat mijn doelgroep zo breed mogelijk is en de muziek een beetje gevarieerd –  piratenmuziek, Nederlands, gouwe ouwe muziek.
Wat ik wel en niet doe is een moeilijke vraag. Ik probeer zo veel mogelijk wel te doen, hopelijk vrolijk te zijn – dat is voor de luisteraars wel fijn, denk ik.

Wat betekent muziek voor je en van welke muziek hou je?
Muziek betekent alles. Je kan je gevoel er in leggen. Niet alleen mee blèren,  maar ook naar de tekst luisteren, dat moeten sommige mensen ook leren.
Waar ik van hou? Mmmm, dat is vrij breed. Het hoeft van mij niet zo oud te zijn uit 50e jaren. Dat zal ik niet snel draaien. Ik draai piratenmuziek, instrumentaal, Nederlandstalig en de bekende top40-muziek van jaren terug. Zeg maar Top2000- en Radio10-muziek, muziek van vroeger de TROS en radio Veronica (op vrijdag).

Hoe ben je ooit begonnen als DJ en bij 1224 terecht gekomen?
Dat is ooit begonnen als luisteraar van radiopiraten in de jaren 80. Er zaten er genoeg in Veenendaal (en de rest van Nederland).
Eind jaren 80, ik meen in 1989, heb ik een klein zendertje gekocht. En toen begon het eigenlijk. Het werd al snel een grotere zender onder de naam Radio Arizona – Veenendaal.
Wat later, in de jaren voor 2000, hoorde ik bij het Veenstad team; dat was Radio Centraal, Cool FM en Arizona. We hebben ook veel samen gedraaid op FM rond de kerstdagen en Pasen. Dat waren mooie jaren die wel veel geld hebben gekost.
Na 3 keer een inval gehad te hebben, werd het tijd om legaal te gaan.  Dat heb ik toen gedaan via de FM ook voor de regio, op Radio5 FM.
Internet radio was in het begin wel even anders, de neuzen staan meestal niet de zelfde kant op.  Ik ben begonnen bij het Piratencafé op internet, daarna ben ik met veel plezier 3,5 jaar DJ bij Dubbele Z geweest. Door elkaar niet begrijpen en de spanning van net gescheiden te zíjn ben ik daar gestopt. Uiteindelijk na even een pauze, ben ik bij radio 1224 terecht gekomen via Fred van Laar, een goede vriend van me. 

Je studio…
Ik draai vanaf de zolderkamer met diverse apparatuur.
Het is een kwestie van goed afgestelde apparatuur naar smaak. Beetje van me zelf en van Fred van Laar. Meestal draai ik MP3’s of WAV, maar ook wel cd’s. Vinyl heb ik vroeger natuurlijk gedraaid, maar naar mijn mening is dat uit de tijd. 

Hoe vind je het om vanuit eigen thuis studio uit te zenden?
Dat is fijn, je kan lekker ontspannen gaan draaien en na de show, alles uitzetten en dan hoef je niet naar huis. 

Zet je van te voren een lijst met muziek klaar voor je uitzending?
Ja, bijna altijd, zo kun je lekker alles van te voren in orde maken en goed klinkende MP3’s selecteren.
Of de geluidskwaliteit oké is moet je bij verzoekjes altijd maar weer afwachten. WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com